تعریف کوتاهی از سویق

کلمه سویق یا صویق یا به عبارتی دیگر آرد حبوبات یک کلمه عربی می باشد و اما در فارسی به آن «پَست» یا «پِست» گفته می شود.

در حقیقت یک روش طبخ گیاهان است، به خصوص غلات و حبوبات. سویق از حبوباتی مانند: ماش، نخود، عدس، لوبیا، و غیره و یا غلاتی مثل گندم، جو، برنج و همچنین میوه هایی مانند: سیب، به و کدو می تواند تهیه شود.

لازم به ذکر است که بعضی ها سویق را با قاووت یا قوّتو اشتباه می گیرند. خوشبختانه ایندو، تفاوت های آشکاری دارند:

  • سویق ها تفت داده می شوند. اما قاووت ها فقط آرد میشوند و تفت داده نمی شوند.
  • همانطور که می دانید، در قاووت ها از شیرین کننده ها و طعم دهنده هایی مانند پودر قند، شکر، هل و… استفاده می شود. اما سویق ها هیچگونه مواد اضافه ای ندارند. (در نظر داشته باشید که قاووت ها نیز خواص خود را دارند و برای بدن مفید هستند. اما نباید با سویق اشتباه گرفته شوند).

 

یادآوری می شود که قبل از انتخاب سویق، طبع و مزاج خود  را خوب و به درستی بشناسید، زیرا خاصیت هر سویقی متناسب با خاصیت همان چیزی می باشد که سویق از آن تهیه شده است. به طور مثال جو نسب به گندم سردتر می باشد. پس حتما سویق جو از سویق گندم سردتر می باشد.

برخی از سویق ها لزوماً براساس ویژگی های مصرف کننده نام گذاری می شوند. به طور مثال: سویق چاقی، لاغری، نوزاد، کودک و… .

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *